design interior | Locuinta 046_13 – cu Standard Ridicat

proiecte case
up

design interior / Locuinta 046_13 – cu Standard Ridicat

  • design interior
  • 233
  • Locuinta 046_13 – cu Standard Ridicat
1722 1723 1724

Pornind de la un concept minimalist, folosind cu precădere liniile drepte și muchiile vii, camera de zi este organizată ca o amplă zonă deschisă, fluidă, prezentând un spațiu generos, cu o bibliotecă spațioasă prevăzută cu rafturi, o masa cu două fotolii și o canapea, iar delimitările funcționale sunt evidențiate la nivelul pardoselii și al plafonului.
Piesele de mobilier sunt foarte puține, funcționale și cu linii minimaliste, permițând spațiilor interioare să respire și să comunice liber. La nivel cromatic, accentul se realizează prin jocul nuanțelor de la parchet și contrastul cu mobilierul, accesoriile, dar și prin alternarea corpurilor de iluminat, acestea fiind tratate diferit, în funcție de amplasarea și rolul pe care îl joacă.
Ambientul este dominat în profunzime de lumină într-un spirit minimalist, fără excese decorative.
Zona de luat masa are un aer provensal, prin designul mesei și al scaunelor albe.
Bucătăria este organizată având la bază un contrast cromatic, realizat de piesele de mobilier maro care se desfășoară pe toată lungimea unui perete.
Dormitoarele grupate la etajul casei, se bazează tot pe o cromatică prietenoasă, în care există alb, căruia i s-au adăugat accente de culoare, în funcție de temperamentul celui care ocupă spațiul respectiv.
Dormitorul matrimonial este caracterizat printr-o paletă de texturi și este amenajat cu elemente de mobilier modern.
Ușor de remarcat este prezența plantelor, beneficiarul fiind un mare iubitor de plante, de aceea în interiorul locuinței sunt întâlnite două sere la parter și la etaj.
Întreaga locuință pune în operă o atmosferă de trai contemporan, cu accente moderne.
Funcționalitatea s-a dovedit a fi prioritară în rezolvarea temei de proiectare a imobilului desfășurat pe două niveluri (parter și etaj) ce trebuia a fi materializată astfel: la parter se află zona de zi, acesta cuprinzând: camera de zi, bucătărie, birou, dormitor, spațiu tehnic, seră și două băi. Etajul este destinat zonei de noapte, cu funcțiunile: patru dormitoare prevăzute cu baie proprie, bibliotecă și seră.

Suprafața construită = 202,16 mp
Suprafața desfășurată = 415,13 mp
Suprafața utilă = 303,93 mp
Suprafața locuibilă = 158,62 mp

La acest link puteți accesa arhitectura locuinței: Locuinta 046_03 – cu Standard Ridicat
La acest link puteți accesa arhitectura locuinței: Locuinta 046_04 – cu Standard Ridicat
La acest link puteți accesa arhitectura locuinței: Locuinta 046_08 – cu Standard Ridicat
La acest link puteți accesa arhitectura locuinței: Locuinta 046_11 – cu Standard Ridicat

Adaptarea proiectului în funcție de cerințele beneficiarului:
- La cerințele beneficiarului, la acest proiect se poate interveni cu orice fel de modificări în ceea e privește accesoriile și piesele de mobilier folosite.
- Suntem atenți ca proiectul să fie cât mai economic. În acest sens se face un calcul cât mai exact al consumului de materiale, astfel încât beneficiarul să suporte un preț optim de execuție.
- Proiectul se poate expedia în orice localitate din România, în forma completă.
- Valabilitatea proiectului este nelimitată în timp, beneficiarul putând realiza construcția imobilului oricând dorește.