arhitectura | Turn de Birouri 001_14

proiecte case
up

arhitectura / Turn de Birouri 001_14

  • arhitectura
  • 15
  • Turn de Birouri 001_14
116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135

Implementarea inițială a propunerii s-a bazat pe starea mediului urban înconjurător. S-a încercat realizarea unei relații strânse cu peisajul și linii de comunicare directe cu centrul urban. Turnul de birouri are în componență douăzeci de niveluri. Parterul, mezaninul și subsolurile turnului sunt extinse faţă de etajele curente, făcându-se accesul printr-un lobby general, extins cu un restaurant. Filtrul către birouri este mutat spre centrul planului. Etajele superioare urmează principiul clasic de „tub în tub”, a serviciilor înconjurate de o coroană de spaţiu flexibil, cu posibile compartimentări, urmărind axele structurale. Proporţia de spaţiu util este bună, în ciuda unei structuri inevitabil masive (de altfel, în mod foarte diferit faţă de celelalte clădiri înalte din ultimii ani, a fost folosit betonul armat şi nu oţelul). Ultimul nivel este dedicat unui restaurant spectaculos.
Albul faţadei accentuează verticalitatea clădirii, iar panourile de texturi diferite compun în final o piele vibrată, însă omogenă, foarte sinceră şi potrivită, în fond, având în vedere omogenitatea funcţională a interiorului. Turnul va fi un reper la scara mare a oraşului, generând dezvoltarea cartierului. Ideea iniţială, de a realiza un produs imobiliar unic din punct de vedere tehnic şi estetic, a fost influenţată puternic de realităţile pieţei şi posibilităţile viitorilor chiriaşi.

Suprafața construită = 3.492,67 mp
Suprafața desfășurată = 39.491,70 mp
Suprafața utilă = 33.785,64 mp
Suprafața locuibilă = 0,00 mp

Adaptarea proiectului în funcție de cerințele beneficiarului:
- La cerințele beneficiarului, la acest proiect se poate interveni cu orice fel de modificări dimensionale (de mărire sau micșorare). De asemenea, dacă se dorește, se pot adăuga funcțiuni noi.
- Suntem atenți ca proiectul să fie cât mai economic. În acest sens se face un calcul cât mai exact al consumului de materiale, astfel încât beneficiarul să suporte un preț optim de execuție.
- Pentru buna funcționalitate a proiectului se urmărește eliminarea stâlpilor sau a grinzilor în interiorul camerelor, deoarece acestea ar modifica negativ aspectul interior al construcției.
- Proiectul se poate expedia în orice localitate din România, în forma completă.
- Valabilitatea proiectului este nelimitată în timp, beneficiarul putând realiza construcția imobilului oricând dorește.