arhitectura | Restaurant 002_14 – Reabilitare

proiecte case
up

arhitectura / Restaurant 002_14 – Reabilitare

  • arhitectura
  • 159
  • Restaurant 002_14 – Reabilitare
1005 1006 1007

Proiectanții au urmărit crearea unui spaţiu care să ofere o alternativă pentru imaginea generală acceptată a unui restaurant. Într-o primă fază, ei au ales să păstreze toate elementele de beton din cadrul structurii existente, respectiv pereţii, grinzile şi plafonul. Proiectarea la nivel de detaliu a elementelor de mobilier şi a închiderilor a fost realizată în spiritul materialelor. S-a urmărit folosirea soluţiilor low-tech – canturi vizibile, îmbinări „dulghereşti”, evitarea folosirii mânerelor pentru uşi etc.
O altă caracteristică importantă a proiectului a fost ideea de transparenţă. Astfel, faţada principală conţine o serie de ferestre mari, glisante. La interior, bucătăria şi spaţiul restaurantului comunică prin intermediul unei deschideri ce asigură transparenţa din interior şi din stradă. Spaţiile tehnice sunt aparente, instalaţia performantă de aerisire participând, astfel, la definirea spaţiului.

Suprafața construită = 0,00 mp
Suprafața desfășurată = 0,00 mp
Suprafața utilă = 0,00 mp
Suprafața locuibilă = 0,00 mp

La acest link puteți accesa amenajarea interioara a clădirii: Restaurant 002_13 – Reabilitare

Adaptarea proiectului în funcție de cerințele beneficiarului:
- La cerințele beneficiarului, la acest proiect se poate interveni cu orice fel de modificări dimensionale (de mărire sau micșorare). De asemenea, dacă se dorește, se pot adăuga funcțiuni noi.
- Suntem atenți ca proiectul să fie cât mai economic. În acest sens se face un calcul cât mai exact al consumului de materiale, astfel încât beneficiarul să suporte un preț optim de execuție.
- Pentru buna funcționalitate a proiectului se urmărește eliminarea stâlpilor sau a grinzilor în interiorul camerelor, deoarece acestea ar modifica negativ aspectul interior al construcției.
- Proiectul se poate expedia în orice localitate din România, în forma completă.
- Valabilitatea proiectului este nelimitată în timp, beneficiarul putând realiza construcția imobilului oricând dorește.