arhitectura | Camin Cultural 004_14 – Reabilitare

proiecte case
up

arhitectura / Camin Cultural 004_14 – Reabilitare

  • arhitectura
  • 263
  • Camin Cultural 004_14 – Reabilitare
2305 2306 2307 2308 2309 2310 2311 2674

Se propune reabilitarea și modernizarea imobilului cu funcțiunea de cămin cultural din punct de vedere al consolidării, refacerii finisajelor, atât cele exterioare, cât și cele interioare, dar și a instalațiilor, pentru o bună funcționare, consumuri reduse, dar și pentru asigurarea siguranței în exploatare.
Din punct de vedere volumetric și estetic s-a adoptat un stil neoromânesc cu arcade și acoperiș cu streașină înfundată. Deasemenea, la nivelul învelitorii căpriorii aparenți din cherestea de rășinoase au fost intorși, păstrând astfel rezonanța unei clădiri de cultură.
Aspectul clădirii este impunător prin stilul adoptat, dar prietenos în acelasi timp prin alegerea unor culori calde, datorită faptului că se află în raza de protecție a monumentului istoric Casa Cartianu. Din punct de vedere arhitectural și ambiental, construcția va avea un efect benefic asupra zonei și va îmbogăți patrimoniul cultural și arhitectural al comunei.

Suprafața construită = 168,89 mp
Suprafața desfășurată = 168,89 mp
Suprafața utilă = 147,19 mp
Suprafața locuibilă = 0,00 mp

Adaptarea proiectului în funcție de cerințele beneficiarului:
- La cerințele beneficiarului, la acest proiect se poate interveni cu orice fel de modificări dimensionale (de mărire sau micșorare). De asemenea, dacă se dorește, se pot adăuga funcțiuni noi.
- Suntem atenți ca proiectul să fie cât mai economic. În acest sens se face un calcul cât mai exact al consumului de materiale, astfel încât beneficiarul să suporte un preț optim de execuție.
- Pentru buna funcționalitate a proiectului se urmărește eliminarea stâlpilor sau a grinzilor în interiorul camerelor, deoarece acestea ar modifica negativ aspectul interior al construcției.
- Proiectul se poate expedia în orice localitate din România, în forma completă.
- Valabilitatea proiectului este nelimitată în timp, beneficiarul putând realiza construcția imobilului oricând dorește.