arhitectura | Camin Cultural 002_14 – Reabilitare

proiecte case
up

arhitectura / Camin Cultural 002_14 – Reabilitare

  • arhitectura
  • 255
  • Camin Cultural 002_14 – Reabilitare
1837 1838 1839 1840 1841 1842 1843 1844 1845 1884

Scopul acestui proiect a fost punerea la dispoziția locuitorilor comunei a unui spațiu multifuncțional care să creeze condițiile necesare revigorării activităților socio-culturale în comunitate. De mai bine de 10 de ani, în lipsa unei activități (pentru că nu permiteau condițiile de stare a imobilului), dar și datorită lipsei totale de grijă a autorităților, clădirea a intrat într-un ritm accelerat de degradare fizică. Fiind situat la artera principală de circulație, amplasamentul este racordat la toate utilitățile necesare funcționării în cele mai bune condiții a obiectivului (acces facil, energie electrică, gaze, apă, canal etc.). Prin proiect s-a urmărit crearea cadrului optim din punct de vedere al spațiului pentru buna funcționare a unui cămin cultural. Astfel, s-a propus o reabilitare și modernizare a imobilului cu funcțiunea de cămin cultural din punct de vedere al consolidării, refacerii finisajelor, atât cele exterioare, cât și cele interioare, dar și a instalațiilor, pentru a asigura o bună funcționare, consumuri reduse, dar și pentru asigurarea siguranței în exploatare.
Aspectul exterior al clădirii a fost inspirat din arhitectura tradițională, astfel că la nivelul învelitorii căpriorii din cherestea de rășinoase au fost intorși, iar pe fațadele principală și laterală stânga au fost propuse elemente orizontale din lemn de rășinoase tratat împotriva intemperiilor (nud și feder), păstrând astfel rezonanța unei clădiri de cultură.

Suprafața construită = 379,58 mp
Suprafața desfășurată = 379,58 mp
Suprafața utilă = 0,00 mp
Suprafața locuibilă = 0,00 mp

Adaptarea proiectului în funcție de cerințele beneficiarului:
- La cerințele beneficiarului, la acest proiect se poate interveni cu orice fel de modificări dimensionale (de mărire sau micșorare). De asemenea, dacă se dorește, se pot adăuga funcțiuni noi.
- Suntem atenți ca proiectul să fie cât mai economic. În acest sens se face un calcul cât mai exact al consumului de materiale, astfel încât beneficiarul să suporte un preț optim de execuție.
- Pentru buna funcționalitate a proiectului se urmărește eliminarea stâlpilor sau a grinzilor în interiorul camerelor, deoarece acestea ar modifica negativ aspectul interior al construcției.
- Proiectul se poate expedia în orice localitate din România, în forma completă.
- Valabilitatea proiectului este nelimitată în timp, beneficiarul putând realiza construcția imobilului oricând dorește.